Blog untuk kita luahkan apa yang ingin kita luah dan kongsikan bersama tentang apa ? kenapa ? sebab ? dan kesudahannya ? Seringkali kita tidak punya saluran utk meluahkan banyak perkara yang tidak sepatutnya kita simpan dan memudaratkan “hidup” kita, oleh itu biarlah kita sama2 bina tempat ini utk berkongsi apa juga “rasa” dalam diri kita samaada yang “sedang” – “telah” dan “akan” berlaku dalam hidup kita …. mungkin ada masanya kita memerlukan “tempat” seperti ini saat2 kita tidak punyai “tempat” lain utk lepaskan semuanya …bukan saja rasa kecewa tetapi semua”rasa” yang kamu sedang alami, rasa geram, marah, gembira dan semua “rasa” yang mungkin orang lain tidak ketahui .. inilah tempatnya dan inilah masanya .. Salam rasa buat semua :=)

cry.jpg

CARANYA MUDAH SAJA … taipkan luahan anda dlm tempat komen dibawah ini yang berfungsi sebagai “new entry” bagi blog ini … Komen yang anda berikan adalah peng”update” blog ini … Luahan anda semua adalah “moderator” bagi blog ini .. Salam ..

25 Responses to “Anda rasai … Anda Luahkan … Anda Kongsikan”

  1. someone said

    A lot of us believe in God. He teaches us the way of life…and the reward of heaven in the afterlife. I don’t know why people bother. There are so many good people who follow the rules in this world. Why do bad things happen in this world? What is the meaning of my existence? Why can’t everyone be happy? I don’t know how there could be so much people living such a decent life…while so many others are suffering. I don’t understand the meaning of life. Why must we all suffer the hardships in life? Why can’t everyone just be happy? Explain to me God

  2. bayu said

    Hidup saya teruk sebab tiada orang peduli … seolah olah saya tidak wujud ….

  3. bertindak said

    Saya marah dengan polis ni, sampai bila kes bunuh rogol culik berlaku di negara kita ? kes Nurin belum selesai kes Sherlini pula muncul ??? apa polis buat ni ??? tidur ?? jaga vip ??

  4. puteRa said

    someone: god works in mysterious way, who are we to decide what He wants. We are his, not the other around. We don’t question but we accept.

    bayu: hidup yang teruk tak berpeduli selalunya atas kesalahan sendiri, you will be alone if you want it to. So many things in this world you can do to make yourself recognise, survival of the fittest, if you don’t try to fit in, you’ll extinct.

    bertindak: not all story has a happy ending, no matter how one tries to hard. The police do not have only one case to solve, there are so many. Human are loving and cruel in the same time. The only thing that can saves us is to help each other. If you are so angry at them, why can’t yourself help?? the one weakness about human is, they do not know the power that they have until bad things happen…. hehe

    ps: inilah luahan hatiku bila membaca luahan orang wakakakakakakakaka…..

  5. aku said

    Loloq meninggal kelmarin … Takziah buat keluarganya ..

  6. gidong said

    Kenapa bah ni balik balik juga selesma .. saya marah ni dgn penyakit demam dan selesma .. geramm tollllllllll huarhhhhhh

  7. xigorx said

    what happened in our lives are part and partial of His many plans..Since we’re all but sinful beings, we are bound to bear the pain, and hurtful feelings..that’s a curse..Some, we can actually avoid by being careful of what we are going to say or going to do..But, in some cases, we would act beyond our concious selves..Bad things happened, and we start blaming..Who’s to blame anyway?? the other being?? to get away from it is easy..turn your back and walk away..but, the guilt will linger and haunt you all the way thru..To know the truth might sometimes mean, be prepared to be hurt..Life’s never SUCK..We SUCK..coz, it’s us who choose to be like that..Hate the person, and make urself feel better..Curse ur friend, and make urself proud..You’re living a life close to hell…A sincere and honest apologies to all..

  8. tidak puas hati said

    Tadi saya pergi makan di komplex membeli belah , saya sangat terkejut kerana harga air tebu nya mencecah RM2.5 sedangkan ditempat lain paling mahal adalah RM1.8 untuk satu gelas .. 2.50 untuk sgelas kecil ???? fuckkkkkkkkkkk

  9. dazed and in doubt said

    i really need the courage and strength to forgive and forget….i love him but what he did…is just too much….he loves me yes…but it is all based on a LIE and LIES….i can never be the one for him cos i know deep in my heart SHE has already taken the title and has always been…

    I wish i have the strength and courage to forgive him and look forward for our future together.

    SIa bingung!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. aku bingung said

    huwaaaa….tekanan stdy,aku mls mau stdy ba sda,aku mau kreja…gidong adaka kreja kosong tmpt ko tuh

  11. sia said

    Emm banyak perkara yang berlaku disekitar kita yang tidak banyak kita rencanakan telah berlaku. Dan biasanya melibatkan hati dan perasaan. sia pun inda tau napa bila kita berkehendakkan sesuatu yang baik pada diri kita, sering kali ia adalah negetif di mata orang lain. Apa mereka tidak memahami diri kita walaupun kita telah bersama denganya untuk satu tempoh yg sia kira cukup untuk mengenali hati budi sesama. Emmm manusia, selagi hidup pasti tidak akan pernah puas dengan apa sahaja yang dilakukan.

    Begitu juga dengan pekerjaan, ada saja yang tidak baik di mata orang atasan. kan bagus kalau minda diorang tu boleh baca keperluan kita. Kita buat ini salah, buat itu salah… mana yang betulnya… emmm namanya pekerjaan, pasti ada yg tidak puas hati…

    Kawan…. emmm minta maaflah kalau terasanya, hanya sekadar meluah (ilham dari kawan juga ni)… ada kawan ni baik untuk dikawan tapi bila kita susah adakah kawan2 tu memahami kesusahan diri kita? Emmm memang benar kalau orang itu berkata terlalu senang untuk mencari kawan ketawa tapi yang menangisi kesedihan kita terlalu payah….

    Ohhh puas hati… thanks

  12. Tenpin said

    Syukurlah BN kalah … perubahan perlu dalam kerajaan Malaysia yang semakin kronik dengan rasuah dan jenayah.

  13. pheonixdream said

    I hate being bored. There is nothing to do…rather there is nothing I want to do. I could be working on homework, but I’m so tired and bored that I just don’t feel like it. Which is odd because then I would be doing something, not just sitting here at work getting paid to do nothing but count people in the lab and play on the computer. I need something to let me move around. Even my knitting brings me no relief. I need to move! And more than just walking up the stairs to see if anyone is in the lab up stairs….

    Oh well, I guess I’ll take another swing at the homework or maybe just day dream. Yay!

  14. tanakwagu said

    anda dijemput untuk join Nature Community.
    Save our Planet!

  15. gambok said

    tensionnnnnn tul dgn kwn kerja…..eeeeeee napa la budu sangat…..bikin susah orang ja…depan bos bukan main pintar bercakap tapi time buat kerja…terlampau budu…budu..budu……..bikin panas……..

  16. gambok said

    napa la aku dapat bos yang ndak pandai paham2 ni….mau ckp bahasa apa lagi??????melayu suda english pun suda…..cina mimang ndak pandai la….lain kita cakap lain yang dia paham…..jawatan GM pula????heran2….

  17. gambok said

    macam mau resign ja aku ni kali……selalu jadi mangsa keadaan….tu la terlampau baik kunun..na skrg org ambil kesempatan….adakah aku yg kasi siap kerja urang lain…brensek tul…suda la aku seorg2 d opis…..alamat la sampai tgh mlm la sia ni kali……aaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh…….geramnya………….

  18. gidong said

    Kitai tul o , tiap pagi saya melangkah kaki turun dari tingkat 2 tmpt saya tinggal, mesti ada muntah org mabuk sampai pagi .. yakkkkkks hilang selera makan pagi … syallllllllll

  19. fayedoza said

    life is undescribabale…when u feel that ur prayer has been answered,something bad happened..u’ll end up questioning why it happened

  20. banjarmasin said

    Kita hulurkanlah doa buat mangsa mangsa gempa d china, setakat ini dianggarkan sudah melebihi 50,000 nyawa terkorban .. Mungkin ada hikmah disebalik semua ini, hanya TUHAN yang maha mengetahui.

  21. x UMONO said

    UMNO makin terdesak sampai kes liwat digunakan untuk kali kedua … UMNO lah sebenarnya perosak bangsa Malaysia. Allah akan memberikan kebenarannya nanti siapa setan siapa malaikat.

  22. anti BE END said

    Yang peliknya, Saiful yang mengaku kena liwat tu senang2 jer jumpa Najib minta biasiswa, lepas tu senang2 juga jumpa Najib mengadu kena liwat … fishy ….. sejak bila pula urusan biasiswa ni boleh diurus secara bersemuka terus kepada TPM ? apa yang ada pada saiful ? keistimewaan nya pada TPM ? something wrong ……

  23. jess said

    bosan aku bosan ..

  24. trish said

    saya stress la… study ja… pa lg tinggal d asrama… asrama yg menakutkan, tiap mlm x ble tido bp trauma psl pcuri msuk msa subuh.. haiyyaaaa… susah la hidup klu mcm ni… tiap2 mlm takut ja….

  25. Ya betul tu..pelik bin ajaib c saiful bole direct jumpa najib psl biasiswa, tapikan, dr mana dpt sumber ni?just hearsay ka?jgn pula bukti yg ditunjukan nnti gambar c saipul dgn pegawai kerajaan pula…hermmm

    1) yang peliknya, kena c anwar balik2 minta tangguh? kan dia sendiri cakap konon2nya sistem kehakiman da pulih (sejak bila pula rosak?hermm).. kenapa dia takut utk menghadapi perbicaraan tersebut sekiranya dia yakin tidak bersalah? yang paling penting sekali, dia tidak dan takut utk bersumpah yang dia tdk melakukan liwat terhadap kopiboi nya)..hehe

    2) perkara yg lagi pelik adalah pembohongan c anwar utk menjadi PM ke6 pada 16 september 2008! tetapi apa yg terjadi? selepas 16 september tukar tarikh lagi ke raya korban dan seterusnya..sekarang ini da lebih setahun tetapi penyokong2nya masih lagi kena kencing oleh anwar.. **sigh**

    http://www.gmanews.tv/story/119330/Anwar-Malaysia-govt-to-fall-by-September-16

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s